Be the change you want to see in the world

Köpenhamn, Cancun, Durban, Doha, Warzawa, Lima och Paris. Vad har dessa gemenstamt? Klimatförhandlingar och avtal.

Vi är enligt FNs generalsekreterare den första generationen som kan utrota världens extrema fattigdom, och den sista som kan rädda planeten.

Det finns många tyckare när det kommer till frågan om hur vi ska göra för att rädda klimatet här på jorden. Jag hör nog till en av dom också. Att tycka är ju alltid lätt men att göra det jag tycker är inte alltid så lätt.

På jobbet håller har vi startat mer friskvårdsaktiviteter som innebär att vi samlar poäng på de fysiska aktiviteter vi gör både individuellt och i lag. Jag har bestämt mig för att låta bilen stå och ta en promenad till jobbet varje dag. Detta gör jag främst för motionens skull men effekten blir ju också att varje dag bilden står minskar jag mitt körande med minst 4 km. En del ”tycker” nog att det inte är så mycket och de har rätt. Men å andra sidan är det en av många förändringar som jag kan göra och det tänker jag fortsätta med.

Rubriken för idag har jag lånat av Mahatma Gandhi – Be the change you want to see in the world – Var förändringen du vill se i världen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.