Våra val gör alltid skillnad

På Världsnaturfondens hemsida läser jag följande:

”Visste du att dina spar-, försäkrings- och pensionspengar investeras i olja och kol? Runt 370 miljarder av vårt svenska sparkapital är investerade i energirelaterade bolag främst inom kol, olja och gas. Den svenska ägarandelen i storbolags fossila kol-, olje-, och gasreserver motsvarar 5047 miljarder tom koldioxid om de skulle släppas ut, vilket är 87 gånger mer än Sveriges årliga utsläpp på 58 miljarder ton.”

Investera rätt

Om några veckor ska jag och min fru gå till banken för att lägga om lån och se över vårt sparande.Tidigare har jag mestadels försökt undvika investeringar i fonder som jag tycker är oetiska ur ett människorättsperspektiv. Den här gången kommer jag definitivt även ställa frågan om vilkenklimatpåverkan mina besparingar orsakar.

Det finns alltid något nytt att lära sig.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.