Swisha skillnad för sydsudan!

Igår kväll skrev jag att om du vill vara med och samla in pengar till brunnsborrning i Sydsudan så får du höra av dig till mig…i morse hade jag ett meddelande på Messenger…vart ska jag skicka pengarna?

Kontonummer och swishnummer kommer längre ner, men först lite mer om vatten i Kapoeta state, Sydsudan.

Reparation av vattenbrunn – Lotimor                
Foto Linus Klingberg

Tillsammans kan vi göra skillnad. Jag gissar att en brunn kostar ca 100 000 kr att få till, kanske lite mer, kanske lite mindre. Sydsudan är ett dyrt land att jobba i, men jag lovar att göra vad jag kan för att pengarna ska räcka till så mycket vatten som möjligt.

I väntan på vattnet                
Foto: Linus Klingberg

Kapoeta state har mer än en miljon innevånare som lever under väldigt knappa förhållanden, speciellt när man kommer utanför de största tätorterna. Fredsbyggande är ett av huvuduppdragen i regionen och en orsak till konflikt är den stora bristen på vatten. I ett område med ca 80 000 innevånare finns det 2-3 brunnar…behöver jag säga mer? Det är klart att detta är en källa till konflikt… Behoven är enorma…oavsett om du har 5 kr eller 50 000 kr så är du välkommen att bidra. Det du ger kommer inte bara att förse människor med vatten, de kommer även vara med och bygga fred. Sprid gärna det här inlägget så att fler kan vara med.

Lokalproducerat vatten….utan tillsatta kemikalier    
Foto: Linus Klingberg

De pengar som kommer in skickas sedan vidare via Pingstkyrkan i Trollhättan till de organisationer som vi har kontakt med och förtroende för i regionen.

Jag har öppnat ett nytt konto som är skrivet på mig men till enbart för detta ändamål, men det går även bra att Swisha. Kom ihåg att märka insättningen med ”Vatten Sydsudan” så vet jag vad det gäller.

Handelsbanken clnr. 6845, konto 692 893 768

Swish   070-3334781

Kom igen…nu fixar vi första brunnen !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.