Mloka – där vägen tar slut

Det är som att hamna i en film. Baker & sons Safari LTD, Mloka.
Graydon & Sarah Baker flyttade hit 2014 från Canada och bygger upp en Lodge. Desas vision är att vinsten från Lodgen ska gå till att hjälpa människor i Mloka på olika sätt. En skolbyggnad är halvfärdig men man har redan börjat hålla lektioner i bl.a. engelska i den.


Två nätter i Mloka och en dag i Selous har blivit en resa som jag och mina medresenärer kommer att minnas med glädje. Det är fantastiskt med den annorlunda naturen och alla djuren. Att se massor av flodhästar, krokodiler, giraffer och andra djur som frivilligt bor här är obeskrivligt.


Ändå berörs jag mest av det som driver dom, det val som dom gjort. Det finnns nog en Guds mening med att vi gillar detta, säger Graydon.

Jag måste erkänna att jag är lite avundsjuk på Bakers, undrar om det nån gång behövs en vikarie?

Mloka ligger vid gränsen till Selous game reserve och det är verkligen värt att besöka. Vill du se vad jag menar så kan du höra av dig till mig.  Det går att flyga hit om man inte vill ta bilen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.