Nu kommer det kanske bli ett litet uppehåll..

Idag lyfter vårt flyg till Dar es Salaam. Vi kommer att vara med och starta upp ett nytt projekt i storstan.

image

Med mig på resan har jag Ivar Stenberg, Rebecka Hansson och Louise Carlsson.

Projektet kallas för Key City Dar es Salaam och syftar till att hjälpa de som hamnat lite snett i samhället.

Staden har 4-5 miljoner innevånare och 65 % av dessa är 25 år eller yngre. Gissningsvis 10 % av stans befolkning bor på gatan som enligt FN är det en av världens snabbast växande städer.

Människor flyttar in från landsbygden till storstan i jakt på inkomst och en tryggad framtid. Några lyckas men många hamnar i droger, postitution, tafficking och annan kriminalitet. Vi kommer att tillsammans med ett antal kyrkor i Dar es Salaam sitta ner och planera hur vi kan hjälpa i alla fall några av dessa. Vart detta leder vet jag inte, men jag vill gärna vara med på ett hörn. Det du och jag gör har betydelse oavsett var på jorden vi befiiner oss.

Jag vet inte om jag kan hitta nån internetuppkoppling de närmaste två veckorna, så nästa uppdatering kan komma sent i november.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.