Ekologiskt eller inte ekologiskt….det är frågan

frågeteckenI dagens TTELA(lokaltidningen) kan man läsa en insändare om ekologisk odling. Med hänvisning till boken ”Den ekologiska drömmen” menar insändaren att det nu är fritt fram att strunta i ekologiskt odlat livsmedel, för det är inte bättre än konventionellt odlat.

Att utifrån en källa ta ett beslut på hur jag ska förhålla mig är inte bra alls. Jag kunde inte låta bli att surfa runt lite och se vad som dykt upp i ämnet och som jag gissade så fanns det en hel del att läsa om inte minst i de stora rikstäckande tidningarna. Om du funderar över hur du ska göra så gör inte som han som skickat in insändaren till TTELA. Ta istället och läs ett antal artiklar i ämnet och var källkritisk. Vem säger vad och varför? Vem finansierar artikeln eller boken? Vad har författaren att vinna på det han eller hon säger?

Till sist ett swahiliordspråk ” Mchele mmoja mapishi mengi” vilket betyder ”Ett ris men många sätt att tillaga det”

Med andra ord det finns fler sätt att lösa ett problem, (se bara till att göra det med minsta möjliga miljöpåverkan).

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.