Jag känner mig nöjd idag

De som känner mig vet att jag inte är nån storkonsument av kläder och när jag ska köpa nåt sker det oftast med hjälp av min fru. Gissar att det finns många som känner igen sig. Idag var det dags för årets inköp av byxor så jag och Ulrika drog ut till Överby.

Jag har alltid gillat jeans men inte tidigare förstått hur mycket mitt klädval påverkar miljön. För att tillverka ett par ”vanliga” jeans behövs omkring 10 000 liter vatten. För några år sedan vet jag att genomsnittskonsumenten i Tanzania gjorde av med 8 liter per dygn eller 2920 liter på ett år. Detta innebär att ett par jeans motsvarar över tre års vattenanvändning för en av mina vänner i Tanzania.

Det är inte rättvist! Här hade jag kunnat oja mej över orättvisor i världen och sedan dra iväg ut på stan och handla samma modell som förra gången, men jag har bestämt mig och förändring görs ett steg i taget.

Gick in på butik ett på Överby och frågade om de sålde ekologiska kläder. ”Nej tyvärr inte” sa hon i butiken. Jag gissade det redan innan jag gick in men om jag inte frågat hade hon inte vetat att jag sökte ekologiskt.

”Det kan du ge dig på” sa killen i butik nummer två när jag frågade om de sålde ekologiska jeans.

nudie2

Nu är jag nöjd med mitt köp och jag tror det är första gången jag egentligen brytt mig om mitt klädval.

Ett litet steg för världen men ett stort steg för Dennis. Hoppas du gör samma val. Det har betydelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.