Hur konsumerar jag mindre?

På Naturvårdsverkets hemsida går det att läsa att ”I den årliga uppföljningen av miljökvalitetsmålen 2014 konstateras att konsumtionen bidrar till att många mål är svåra att nå. Därför kommer den fördjupade utvärdering som Naturvårdsverket har fått i uppdrag av regeringen att redovisa 2015 att ha stort fokus på konsumtion.” Om jag klickar mig fram på deras hemsida kommer jag till en tablå som visar hur de olika länen klarar av målen.

jod med träd

Efter en liten titt i den tablån kan jag inte låta bli att fundera över hur jag som enskild medborgare kan minska min konsumtion. Det är lätt att påverkas av all reklam och därmed köpa produkter jag inte visste att jag behövde. Ska vi lyckas med ett hållbart samhälle som våra barn kan ta över så behöver vi alla hjälpas åt.

Gå gärna in på naturvardsverket.se och läs mer om frisk luft, bara naturlig försurning, giftfri miljö, ingen övergödning, levande sjöar och vattendrag och de övriga nationella miljökvalitetsmålen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.