Safari ni safari…

…iwe kwa miguu au kwa daladala.

En resa är en resa oavsett om det är till fots eller med en taxibuss…jag letar förgäves på Spotify. Kommer inte ihåg vem som sjunger den låten…nån från Tanzania…jag gillar texten…

Jag trodde att min Sydsudanresa slutade på Landvetter flygplats, men ganska snart insåg jag att den resan bara var början.

Safari ni safari(en resa är också en resa) är ett swhiliuttryck som försöker förklara det jag känner inom mig.

Safari ni safari – resan börjar med planerandet, förväntningarna, oron och förhoppningarna. Tankarna far iväg och jag undrar om verkligheten blir annorlunda än det jag tänker mig.

Safari ni safari – resan börjar också när jag lämnar det bekväma och väl invanda, när jag vågar ”gå på vatten”, när jag vågar utmana mig själv.

Safari ni safari – resan börjar jag jag vågar låta mig beröras, beröras av människor, livsöden och glädjestunder.

Safari ni safari – resan börjar när jag vågar välja bort mig själv till förmån för nån annan, när jag vågar lita på att det viktigaste inte är att förverkliga mig själv, när jag vågar satsa på nån annans liv.

Safari ni safari – min resa till Sydsudan har blivit många resor i en….en resa både kroppsligt, själsligt och…andligt.

Safari ni safari – min resa har bara börjat, jag kan inte tänka mig att detta är slutet, jag måste få se en fortsättning, måste få möta skratten och tårarna igen.

Safari ni safari, ikiwa kwa miguu au kwa daladala – min resa kan vara till fots eller med taxi…eller på något annat sätt. Att våga ta sig utanför det bekväma kan innebära risker, det kan förändra mitt liv, jag kanske inte vill till baka till det gamla.

Jag har funderat över vart min resa bär mig…inte första hand den fysiska förflyttningen utan snarare livets resa…reser jag hem eller bort?

Vart reser du? Se till att du köper rätt biljett…den som för dig hem…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.