Miljöklassning av byggnader

Miljöbyggnad växer snabbast

SGBC(Swedish Green Building Council) meddelar nu att 500 certifierade Miljöbyggnader finns i Sverige. Miljöbyggnad är en klassning där man går igenom 16 indikatorer för att bygga mer miljöanpassat. Hänsyn tas till byggmaterial, energianvändning, energislag och en hel del annat. På det här sättet minimeras belastningen på miljön. Med utgångsläge från svensk byggnorm har man tagit fram klassningssystemet ”Miljöbyggnad” och den tydliga framgången visar att systemet är populärt och lätt att ta till sig. För mig som miljösamordnare på ett fastighetsbolag är det glädjande att trenden går åt en större miljömedvetenhet och ett mera hållbart byggande.

sgbc.se kan du läsa mer om miljöcertifieringssytem för byggnader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.