Hur tänker dom egentligen?

Jag har det senaste året gått igenom en hel del kalkyler som gäller installation av solceller.

Både på min arbetsplats och jag själv privat har ett intresse av att bidra med miljöriktig energiproduktion. Om vi sneglar på våra grannländer Tyskland, Storbritannien och Danmark kan vi konstatera att vi har mycket att lära. I Tyskland täcktes halva landets elbehov av solenergi den 9:e juni 2014 och enligt Ray Noble på UK National Solar Centre visar prognoserna att sol står för 30-40% av Storbritanniens el sommaren 2015.

solcell

I Sverige har vi långt kvar till att nå dessa siffror och då kommer regeringen med ett förslag om att beskatta produktion av förnybar energi. Det är sorgligt att en regering som bland annat gått till val på miljöfrågor kommer med ett förslag som definitivt kommer att minska investeringsviljan hos de som tänkt satsa på förnybar energi.

Jag hoppas dom kommer på bättre tankar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.