Jag gillar folk med visioner

Jag gillar folk som har visioner och vågar förverkliga dom. En sån är Elon Musk, grundare av bilmärket Tesla. När den första Teslamodellen kom var det ett nytänk inom elfordonsbranchen och 2008 när Tesla speedster lanserades så ändrades synen på elfordon, som gick från att ha varit ett töntstämplat fordon med dålig accelereration och kort räckvidd till att bli en sportbil med bra räckvidd och fartresurser som kör ifrån flera Porchemodeller.

tesla front

Det har hänt mycket hos Tesla sedan lanseringen av speedstern och idag finns andra modeller, men hittills har Elon stått inför utmaningen att få ner priset så att bilarna kan bli tillgängliga för en större kundkrets.

Men visionerna finns kvar hos Mr Musk och nu meddelar han att Tesla Model 3 kommer att lanseras 2016 eller 2017 och då med en helt annan prislapp än dagens Teslabilar. Grundmodellen kommer att säljas för ca 35.000 USD, detta ska jämföras med dagens 60.000 USD som man får ge för basmodellen i USA.

Bilen kommer vara lättare, laddas på 25 minuter och ha en räckvidd på över 300 km.

Som sagt, jag gillar folk med visioner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.