Gröna lån

Fem veckor off line gör gott ibland, men nu är jag tillbaka.

Jag tänker ofta på hur jag påverkar min omgivning med mitt sätt att vara. Det kan vara både positiv och negativ påverkan. Jag försöker leva hållbart utan att vara fanatiker, tycker det känns mera trovärdigt att inte vara ”perfekt”. Ska någon relatera till mitt sätt att vara så behöver mitt miljötänk sättas i relation till det dagliga livet som förstås ser helt olika ut för oss alla.

Att välja miljömärkt energi eller att försöka gå och cykla istället för att ta bilen, märks kanske inte så mycket, men jag vet att det är en del i ett hållbart liv.

gröna lån

Nu har vi på min arbetsplats valt att försöka arbeta mer med gröna lån. Det finns människor som vill investera i hållbarhet men som har svårt att få avsättning för sina pengar och så finns det andra som inte bryr sig alls. Här kommer tanken om gröna lån in. Om vi behöver låna upp pengar till åtgärder som på något vis gynnar en hållbar livsstil så är det ju bra att använda öronmärkta pengar till detta. på det viset lyfter vi hållbarhetstanken även inom ekonomin.

Min förhoppning är att detta är början på en trend och att vi i framtiden ser en utveckling på finansmarknaden som liknar livsmedelsbranschens där konsumenterna skapat. en marknad.

När det blir dags att investera i solenergi hemma får jag nog se om det finns gröna lån även för privatpersoner.

Vill du veta mer om vad gröna lån innebär kan du kolla på tex kommuninvests hemsida om Gröna lån .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.