Vi kan förändra vårt beteende

Just nu sitter jag och jobbar med årsredovisningen på min arbetsplats.

Att se bakåt och summera det som gjorts är ofta lärorikt. Jag bläddrar i almanackan för att påminna mig det som hänt under 2015 och kan konstatera att vi lyckats genomföra en del positiva förändringar, trots att jag ofta känner att jag skulle vilja göra mer.

2015 elbil diagram

Under fjolåret kördes elbilen på jobbet drygt 300 mil och snart börjar vi komma till en nivå där det finns utrymme för att utöka fordon i bilpoolen. Själv har jag under året försökt få tag på en elbil som passar min plånbok, men inte lyckats. Förhoppningsvis ser 2016 annorlunda ut.

Det jag ändå kan konstatera är att när jag första gången presenterade tanken om ett elfordon på företaget så möttes jag av en ganska stor skepsis som idag förändrats. Hälften av de som kör bil i tjänsten försöker idag boka upp elbilen innan de letar alternativ. Nu är min stora utmaning att lyckas övertyga resten. Förändring är möjlig, bara man vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.